Родители на децата от 3-и Б клас на пазарджишкото училище

...
  Родители на децата от 3-и Б клас на пазарджишкото училище
Коментари Харесай

Родители бранят учителката, наредила заплюване

 

 

Родители на децата от 3-и „ Б ” клас на пазарджишкото учебно заведение „ Проф. Иван Батаклиев ” се събраха в поддръжка на госпожа Маратилова. Тя е учителката, застрашена от уволняване, тъй като накараха деца да заплюят собствен съученик.

Родителите са на мнение, че това е случай,  провокиран от държанието на един възпитаник. Родител споделя, че съответното дете редовно е нарушавало дисциплината в учебно заведение. Според тях случката е миг на уязвимост и поради това, че учителката е била предизвикана, би трябвало да ѝ бъде простено.

Пострадалото от заплюването дете към този момент е преместено в друго учебно заведение.

„ Внукът ми пристигна при мен със мощно главоболие. Това ми направи усещане, тъй като той не обича да се оплаква. Предположих, че е болен и го оставихме вкъщи. На идващия ден разбрах за случката от щерка ми. Възмутен родител на друго дете ѝ разказал за случилото се ”, сподели Цеца Медарова, баба на изтормозения възпитаник.

 „ Аз не споделям, че детето ни не е отговорно, само че това да караш други деца да санкционират съученици по подобен нечовечен метод е недопустимо. Ако през днешния ден това е моето дете, на следващия ден то може да е вашето ”, добави тя.

„ Поисках пояснение от госпожата. Версията ѝ е, че две деца са дотичали при нея, наплюти от друго. В положение на афект, тя ги е посъветвала да му отвърнат по същия метод ”, разяснява шефът на учебното заведение Даниела Кемчева. „ Изненадата за мен е голяма, тъй като госпожа Маратилова е почитан учител и децата я обичат. Тя към този момент получи административно наказване - предизвестие за уволняване ”, добави тя.

Прокуратурата ревизира случая в главното училище  заяви NOVA.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР